Welkom Finse kunstwerken!

De nieuwe OAM tentoonstelling ITE Art is woensdag 13 juni geopend onder veel belangstelling van een internationaal publiek. De tentoonstelling met werken uit het Finse achterland is te bezoeken tot en met 13 januari 2019.

In de tentoonstelling ‘ITE Art | Finse collectie Ammann’ is de rijke wereld van Finse Outsider Art te ontdekken. ITE is een afkorting voor ‘Itse Tehty Elämä’ en staat voor ‘zelf gemaakt leven’. De werken zijn voor het eerst te zien in Nederland en onderdeel van de privécollectie van Max Ammann, één van de bekendste verzamelaars op het gebied van Outsider Art.

Het openingswoord was aan de Finse cultuur attache, Helka Ketonen. Ze werd gevolgd door Max Ammann die samen met zijn Nederlandse vrouw Korine speciaal voor de opening vanuit hun woonplaats in Zwitserland waren overgekomen. Drie Outsider-kunstenaars van De Witte Olifant droegen het gedicht ‘een witte kleine vierkante doek’ voor. Na de muzikale begeleiding van de Finse violiste Mirella Pirskanen werden de aanwezigen uitgenodigd de tentoonstelling te bezichtigen. Foto’s van de openingsdag zijn hier te vinden.

De tentoonstelling ‘ITE Art | Finse collectie Ammann’ is te bezoeken in het Outsider Art Museum in Amsterdam tot en met zondag 13 januari 2019.