We zijn bijna jarig!

Op 16 maart is het precies twee jaar geleden dat koningin Máxima het Outsider Art Museum, de galerie en het atelier opende. Inmiddels zijn we vier tentoonstellingen verder, hebben we velen van jullie mogen ontvangen en zijn we druk bezig met het voorbereiden van onze tweede verjaardag.

Want wie jarig is viert feest! Vrijdag 16 maart is er dan ook van alles te doen, zowel in het museum als de galerie en het atelier. Je kunt deelnemen aan instap rondleidingen, er zijn meet & greets met de kunstenaars en op verzoek tekenen zij je portret! Daarnaast  ligt er voor iedere bezoeker een kleurrijke verrassing klaar. En als je er op tijd bent kun je ook nog genieten van een heerlijke tompouce.

In de Outsider Art Galerie is van 15:30 tot 17:00 een lezing bij te wonen met beeldend kunstenaar Monika Auch die spreekt over de intelligentie van de hand en hoogleraar in de psychiatrie Jim van Os (Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht) die spreekt over de kwetsbaarheid van ieder mens. De middag wordt gepresenteerd door Maria Wüst (tot september jl. studieleider master Kunsteducatie AHK, o.m. adviseur cultuureducatie Amsterdamse Kunstraad, lid raad van toezicht Aslan Muziekcentrum). Een reservering voor de lezing is niet nodig. Voorafgaand aan de lezing is de performance ‘I feel red, i speak yellow’ te zien van Lavina Ngoesmin.

Kortom, kom 16 maart naar het Outsider Art Museum in de Hermitage en feest met ons mee!