Vanaf 1 juni weer open!

De Hermitage Amsterdam heropent de deuren voor het publiek op maandag 1 juni. Ook WOEST is vanaf dat moment weer te bezoeken.

Door het hele Hermitage-gebouw zijn uitgebreide corona-maatregelen ingevoerd, zodat je een veilige en rustige één-op-één ervaring met de kunstwerken kunt beleven. Zo hebben we onder andere de route aangepast en is de tentoonstelling uitsluitend te bezoeken met een online e-ticket. Timeslots zijn ingevoerd om de bezoekersstromen goed te kunnen reguleren. De tickets zijn verkrijgbaar via de webshop. Om direct contact te vermijden worden er geen tickets aan de kassa verkocht.

Te zien in de Hermitage zijn drie grote tentoonstellingen: Juwelen! Schitteren aan het Russische hof, Groepsportretten van de 17e eeuw en Willem van Genk: WOEST.

Ingang en plattegrond
De Hermitage heeft een aangepaste looproute geïmplementeerd. De ingang van het museum is verplaatst naar de Nieuwe Keizersgracht 1, om de hoek van Amstel. De Amstelzijde is alleen een uitgang. Bij binnenkomst volg je de aanwijzingen in het gebouw op. Je wordt eerst langs het scanpunt geleid om de online e-tickets te scannen. Vervolgens langs lockers, als je een jas en/of tas wilt opbergen. De route richting de tentoonstellingen is aangepast. Voor mindervaliden is er een speciale route; vraag een van onze medewerkers om assistentie.

Corona-maatregelen in het gebouw
Door het hele gebouw zijn uitgebreide corona-maatregelen ingevoerd. Door middel van een eenrichtings-looproute, gemarkeerde kijkvakken, ‘passeerhavens’ en aangewezen rustpunten kunnen bezoekers optimaal 1,5 meter afstand houden tot elkaar. De audiotour is beschikbaar via de website en er zijn diverse zuilen met desinfectiemiddelen aanwezig. Onze corona-oplossingen zijn:
• Uitsluitend toegang met online ticket(s)
• Toegang groepen: alleen huishoudens 2–5 personen
• Kijkvakken en passeerhavens om optimaal 1,5 meter afstand te houden
• Eenrichtingsverkeer: volg de aangegeven looproute
• Audiotour beschikbaar via app en/of website
• Desinfectiemiddelen aanwezig
• Klapstoeltjes beschikbaar
• Cards only in Museumshop en restaurant

Een veilig bezoek aan het museum
Onder de huidige omstandigheden dienen we ons allemaal te houden aan nieuwe regels. We rekenen daarbij ook op jullie medewerking. Verkouden of koorts? Of heeft een van je huisgenoten klachten? Dan kunnen wij je helaas geen toegang verlenen. We zien je graag later in goede gezondheid weer terug. De datum van het ticket kan in dit geval kosteloos worden omgezet.

Namens het hele team: graag tot ziens!

Foto: Melanie Lemahieu