Treed binnen in de wereld van Van Genk

Met een vol programma en een nog vollere zaal werd woensdag 18 september de tentoonstelling WOEST – Willem van Genk geopend in het Outsider Art Museum.

Het welkomstwoord was aan directeur Hans Looijen, vervolgens hield moderator Frénk van der Linden een Q&A met curator van de tentoonstelling Ans van Berkum, vormgever van de tentoonstelling Walter Van Beirendonck en journalist Hugo Borst. Met muziek van Shostakovich werd een hommage gebracht aan Willem van Genk. Daarna volgde het moment waarop iedereen had gewacht, het bezichtigen van de tentoonstelling WOEST!

WOEST toont ruim 60 werken van (inter)nationale bruikleengevers, waarvan enkelen nog nooit eerder zijn getoond. De tentoonstelling reist in 2020 door naar Collection de l’Art Brut in Lausanne en daarna naar het Staatsmuseum De Hermitage in Sint-Petersburg.

Fotograaf: Melanie Lemahieu