Rondleidingen: Wat zie jij eigenlijk?

Laat je verbazen in het Outsider Art Museum en doe een keer mee aan de rondleiding ‘Anders kijken naar kunst’.

Wist je dat je in een museum of galerie gemiddeld slechts negen seconden naar een kunstwerk kijkt? Dat gaan wij een keer anders doen. Tijdens de interactieve rondleiding ‘Anders kijken naar kunst’ word je geprikkeld om langer én kritischer naar een werk te kijken. Niet naar wat de kunstenaar ermee bedoelt, maar wat jij er zélf in ziet. Samen onderzoek je een kunstwerk.

Deze workshop is gebaseerd op Visual Thinking Strategies (VTS), een interactieve methode waarbij deelnemers aan de hand van specifieke vragen gaan nadenken over kunst en voortborduren op elkaars waarnemingen. Een methode die voor het eerst werd ontwikkelt en onderzocht in het Museum of Modern Art (MoMA).

Instaprondleiding
Elke 1e en 3e zondag van de maand is er een gratis instaprondleiding. Deze duurt ongeveer een uur. Er is plek voor maximaal 10 personen. Aanmelden kan bij de balie van het museum, reserveren is niet nodig.

Groepsrondleiding
‘Anders kijken naar kunst’ is ook te boeken als groepsrondleiding via info@outsiderartmuseum.nl. De kosten zijn €75,- per groep excl. entree voor het museum. (Maximaal 10 personen per groep). Voor het onderwijs hanteren wij €50,- per groep, excl. entree.