Een Outsider Art Symposium in St. Petersburg

Begin september organiseert het Outsider Art Museum (OAM) in samenwerking met de Hermitage in St. Petersburg een tweedaags internationaal symposium over Outsider Art. Tijdens dit prestigieuze symposium op 5 en 6 september staat de erkenning van Outsider kunst in de internationale, reguliere museumwereld centraal. Prominente gasten als directeur Mikhail Piotrovski van de Hermitage St. Petersburg, directeur Sarah Lombardi van de Collection de l’Art Brut in Lausanne en de beroemde Franse curator Jean Hubert Martin zijn in St. Petersburg aanwezig. Dit symposium is van grote betekenis voor Outsider-kunstenaars en ateliers. Het OAM levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de erkenning en inclusie van Outsider-kunstenaars in de internationale museumwereld.