Outsider Art in China!

In het prestigieuze Jiangsu Art Museum in Nanjing is dit weekend de ‘China – Dutch Outsider Art Exchange Exhibition’ geopend. In de tentoonstelling zijn ruim 60 werken van zowel Nederlandse als Chinese Outsider kunstenaars te zien.

De openingsceremonie van de Chinees-Nederlandse tentoonstelling werd bijgewoond door vele Chinese kunstenaars, waaronder Outsider kunstenaar Shi Zhiwei. Ook was er veel belangstelling voor de bijzondere samenwerking vanuit de Chinese media. Aan het woord kwamen o.a. Hans Looijen, directeur van het Outsider Art Museum en Guo Ligun van de China Disabled Persons’ Federation.

De werken te zien in het grootse museum behoren tot de eigen collectie van het Outsider Art Museum; het is voor het eerst dat een deel van deze eigen collectie in het buitenland wordt geëxposeerd. Na afloop van de tentoonstelling gaan de werken terug naar Nederland om tentoon te worden gesteld in het Outsider Art Museum in de Hermitage. Hier krijgt het publiek de unieke kans om Outsider Art uit beide landen te vergelijken en te bewonderen van 24 november t/m 5 juni 2017.

opbouw-4

opbouw-2

twitter