Openingssymposium: Art Brut | Jean Dubuffets revolutie in de kunst

Ter gelegenheid van onze nieuwe tentoonstelling ‘Art Brut | Jean Dubuffets revolutie in de kunst’ organiseert het Outsider Art Museum op woensdag 30 januari een openingssymposium waarbij we met kunsthistorici in discussie gaan over de ontstaansgeschiedenis van Art Brut.

In 1949 choqueerde Jean Dubuffet de bestaande Parijse culturele elite met de tentoonstelling ´l’Art Brut´. Precies zeventig later komt deze expositie voor het eerst naar Nederland. Hoe is deze unieke kunstvorm ontstaan en wat heeft de tentoonstelling teweeg gebracht? Ook in de Nederlandse kunstwereld was Dubuffets revolutie voelbaar nadat Karel Appel de tentoonstelling had bezocht. Was Art Brut voor hem een belangrijke inspiratiebron?

– Inloop

– Welkomstwoord door directeur en moderator Hans Looijen
– Lezing Sarah Lombardi, directeur Collection de l’Art Brut in Lausanne
– Lezing Hilde de Bruijn, senior conservator Cobra Museum voor de Moderne Kunst

– Discussie

– Bezichtiging tentoonstelling  Art Brut | Jean Dubuffets revolutie in de kunst

– Borrel in de Outsider Art Galerie
Bij de Outsider Art Galerie bent u tevens in de gelegenheid om hun nieuwe expositie Fine Fleur te bezoeken

17.30 uur  Einde programma

Woensdag 30 januari 2019 | 13.30 – 17.30 uur

Registratie
Aanmelden voor het openingssymposium kan per mail naar info@outsiderartmuseum.nl vóór vrijdag 18 januari. Deelname is gratis.

Outsider Art Museum | Hermitage Amsterdam | Amstel 51, Amsterdam