De tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ is geopend!

Onder veel belangstelling is dinsdagochtend de Outsider Art-tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ geopend. Deze vierde tentoonstelling van het Outsider Art Museum is te zien in de Hermitage Amsterdam tot en met 28 mei 2018.

De tentoonstelling is dinsdag geopend door portretfotograaf Koos Breukel en Outsider-kunstenaar Lionel Plak. In de expositie is een grote verzameling werken te zien van Nederlandse Outsider-kunstenaars. Centraal staan de onconventionele makers van de werken, die op een fantastische en indringende wijze zijn vastgelegd door fotograaf Sander Troelstra.

Tijdens de opening droeg Outsider-kunstenares Jessica Magnin een prachtig eigen gedicht voor getiteld ‘Beelden met stekels’. Koos Breukel haalde een quote van de exentrieke kunstenaar Salvador Dali aan, ‘Nature gave me my best tools’. Samen met Lionel Plak, het gezicht van ‘Nieuwe Meesters’, was aan hem de eer het lint door te knippen en daarmee de tentoonstelling officieel te openen.

De tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ is van 4 oktober t/m 28 mei te zien in het Outsider Art Museum in de Hermitage Amsterdam. Meer informatie vind je hier.