Concert als hommage aan Willem van Genk

Ter ere van kunstenaar Willem van Genk onthult Maestro Jules op maandag 21 oktober het verhaal van de indrukwekkende Zevende Symfonie van Sjostakovitsj, Leningrad, in het Concertgebouw in Amsterdam. Het wordt een avond met aangrijpende muziek, vol dubbelzinnigheden. 

Tijdens het concert wordt een ode gebracht aan de kunstenaar Willem van Genk, Nederlands belangrijkste outsider art-kunstenaar. Klassieke muziek was een belangrijke drijfveer voor Van Genk; hij omschreef zijn eigen werk als “symfonieën die uit mijn hersens komen.” Hij was vooral gegrepen door de muziek en het gedachtengoed van Sjostakovitsj, die ageerde tegen alle vormen van onderdrukking.

Dirigent Jules van Hessen (Maestro Jules) maakt klassieke muziek aantrekkelijk en toegankelijk voor iedereen. Het deel voor de pauze bestaat uit een informele uitleg met door het orkest gespeelde muziekfragmenten en de fantasierijke beelden van de kunstenaar. Na de pauze speelt het orkest de overweldigende Zevende Symfonie van Sjostakovitsj zonder onderbreking. Je beleeft het Beleg van Leningrad en Sjostakovitsj’ persoonlijke verhaal met andere oren!

Het concert vindt plaats op maandag 21 oktober in het Concertgebouw Amsterdam en duurt van 20.15 uur tot 22.15 uur. Muziek: Jules van Hessen & Philips Symfonie Orkest. Kaarten zijn te koop vanaf €30,- via http://www.concertgebouw.nl

Sneakpreview: Zevende Symfonie van Sjostakovitsj, Leningrad

P.S. Als fan van het Outsider Art Museum krijg je €5,- korting op een kaartje! Kortingscode: MJ191021UIT