Combi: muziek en rondleiding!

Ter ere van kunstenaar Willem van Genk onthult Maestro Jules Sjostakovitsj’ Zevende Symfonie “Leningrad”, in Het Concertgebouw Amsterdam. Die middag kun je deelnemen aan een eenmalige rondleiding in het Outsider Art Museum; wat hadden Willem van Genk en Sjostakovitsj met elkaar gemeen? Als museumkaarthouder krijg je €5,- korting op een concertkaartje!

Dirigent Jules van Hessen (Maestro Jules) maakt klassieke muziek toegankelijk voor iedereen. Voordat het orkest de overweldigende symfonie ten gehore brengt krijg je informele uitleg met ondersteunende beelden. Je beleeft het Beleg van Leningrad en Sjostakovitsj’ persoonlijke verhaal met andere oren.

Dit concert is een ode aan de kunstenaar Willem van Genk, Nederlands belangrijkste Outsider Art-kunstenaar en groot liefhebber van klassieke muziek. Hij omschreef zijn eigen werk als “symfonieën die uit mijn hersens komen.” Hij was vooral gegrepen door de muziek en het gedachtengoed van Sjostakovitsj, die ageerde tegen alle vormen van onderdrukking. Willem van Genk is nu te zien bij de tentoonstelling WOEST, in het Outsider Art Museum.

In de middag voorafgaand aan het concert wordt er een exclusieve rondleiding gegeven, door dirigent Jules van Hessen en een rondleider van het Outsider Art Museum.

Praktische informatie
Maandag 21 oktober 2019
14.00-15.00 uur: Rondleiding
Outsider Art Museum
Amstel 51- Amsterdam
Gratis op vertoon van een museumticket
Aanmelden kan op de dag zelf, bij de OAM balie.
Max 15 deelnemers

20.15 – 22.15 uur: Concert
Het Concertgebouw Amsterdam
Klik hier voor Tickets, vanaf €30,-

Museumkaarthouders ontvangen €5,- korting een concertkaartje.
Boek je ticket met kortingscode: MJ191021UIT

Musici
Philips Symfonie Orkest
Dirigent Jules van Hessen