Bezoek ons op de KunstRAI!

Outsider Art speelt dit jaar een belangrijke rol op de KunstRAI. Samen met Galerie Hamer en Galerie Atelier Herenplaats presenteert het Outsider Art Museum op het Outsider Art Plein deze ongepolijste kunststroming.

Wat is er te zien en wat is er te doen?  

Op de kunstbeurs is werk te zien van verschillende Outsider-kunstenaars. Waaronder artiesten vertegenwoordigd door de Outsider Art Gallery in Amsterdam zoals Sijtze Keur en Evert Panis. Ook enkele pronkstukken uit eigen collectie zijn te zien, waaronder werk van Nederlands’ bekendste outsider kunstenaar, Willem van Genk. Daarnaast delen kunstenaars, schrijvers, publicisten, verzamelaars en taxateurs dagelijks op het Outsider Art Plein hun visie op het thema. Ook bieden we lezingen aan. Zo spreekt directeur Hans Looijen over Dubuffet en Prinzhorn en kunsthistoricus Jos ten Berge over de spelregels van de kunstgeschiedenis. Overdag gaat moderator Kati Wieg in gesprek met een mix van gasten over het thema “Outsider Art & de Mainstream”.

Je kunt ons vinden van woensdag 31 mei tot en met maandag 5 juni in de Amstelhal van de RAI te Amsterdam.

Programma 1 juni 
Programma 2 juni
Programma 3 juni
Programma 4 juni
Programma 5 juni

De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland. Je vindt er autonome schilder- en beeldhouwkunst, fotografie en grafische kunst en ook hedendaags glas, keramiek en sieraden.