150.000 bezoekers verwelkomd in 2018

In het Outsider Art Museum in Amsterdam brachten, net als vorig jaar, ruim 150.000 mensen een bezoek aan het jonge museum in de Hermitage. Een succesvol tentoonstellingsjaar.

In het Outsider Art Museum zijn in 2018 twee publiekstrekkers te zien geweest, ‘Nieuwe Meesters’ , met fotografie van Sander Troelstra en ‘ITE Art | Finse collectie Ammann’. Met de twee tentoonstellingen heeft het OAM een publiek van 150.000 mensen weten te bereiken. Het is een evenaring van vorig jaar en stijging ten opzichte van het OAM openingsjaar in 2016, waarin er 130.000 bezoekers werden ontvangen. Daarnaast is het OAM in 2018 samen met de Hermitage Amsterdam betrokken bij een driejarige samenwerking met de Hermitage in St. Petersburg om gezamenlijk programma’s te maken over sociale inclusie.

Eind deze maand opent het OAM met de nieuwe tentoonstelling ‘Art Brut | Jean Dubuffets revolutie in de kunst’, een tentoonstelling vol werken waarmee kunstenaar en verzamelaar Jean Dubuffet in 1949 de bestaande culturele elite in Parijs choqueerde. Later in het jaar presenteren we de overzichtstentoonstelling van Nederlands grootste Outsider Art kunstenaar, Willem van Genk.

Onderdeel van het Dolhuys
Het Outsider Art Museum (Amsterdam) is samen met Dolhuys | museum van de geest (Haarlem) onderdeel van stichting Het Dolhuys. Het museum in Haarlem ontving afgelopen jaar 32.000 bezoekers. Populair was de fototentoonstelling ‘Zorgen voor de ziel’ en de kleurrijke striptentoonstelling ‘Teken van leven’. In 2019 werkt het Dolhuys aan plannen voor een complete museale herinrichting en de restauratie van het gebouw.